Viime viikolla kävimme Baby K:n ja isotädin kanssa Ateneumissa, kun sinne oli (ja on edelleen 13. päivään asti) vapaapääsy. Luulen, etten ole käynyt siellä sitten kuvataideopintojen eli 2005-2006 jälkeen. Suomessa tulee poikettua ihan liian harvoin museoihin tai gallerioihin, vaikka täälläkin niitä on. Kun taas matkustamme ulkomaille, käymme kaikki museot ja galleriat läpi. Toisaalta siihen vaikuttaa hinta, joka usein ulkomailla on joko todella edullinen tai sitten täysin ilmainen, ja toisaalta taas kokoelmat ja näyttelyt, jotka ulkomailla on hyvinkin kansainvälisiä ja laajoja. Ja ehkä vähän sekin, että sitä ajattelee voivansa poiketa sinne naapurigalleriaan ihan milloin vain, jolloin sitä ei tule ikinä tehtyä... Mutta retkemme Ateneumiin oli siis ihan hauska.

kuva%202-17-normal.jpg

Ostin Baby K:lle kestokassin Edelfeltin maalauksella, koska Leikkiviä poikia rannalla on yksi lempiteoksistani ja Baby K:n huoneen seinälle pitäisi jossain vaiheessa saada tämä kuva kehystettynä.

Lauantaina menimme taas Kiasman taaperopajaan, joka olikin sitten viimeinen ainakin hetkeen. Kuulin ohimennen, että seuraava olisi vasta vuoden päästä huhtikuussa remontin takia. Sitten meitä onkin jo yksi taiteilija lisää.

kuva%203-17-normal.jpg

Baby K:n väri on (Manchesterin) punainen. Oli ihan turha edes tarjota muita vaihtoehtoja, ne siveltimet lensivät vain lattialle.

Illalla isi yllätti ja toi Naistenpäivänkukkia. En todellakaan saa kukkia liian usein, ehkä ihmiset "pelkäävät" ammattiani...

kuva%204-10-normal.jpg

Ihana kimppu lempikukkavärejäni, ostan itsekin aina joko valkoista (tai limeä) tai pinkkiä.

Eilen mummi ja pappa tulivat kylään, me käytimme tietysti tätä mahdollisuutta hyväksemme ja lähdimme isin kanssa käymään Jumbossa ihan kahdestaan. Välillä ihan tuskanhiki valui, kun mahoineni katselinkin niitä jonoja, joita joka paikkaan Pyöreiden päivien ansiosta oli.

kuva%202-18-normal.jpg

Jätskitarjoukseen piti heti tarttua!

kuva%203-18-normal.jpg

kuva%204-11-normal.jpg

Illalla piti vielä vähän laittaa keittiötä kuntoon. 

Verhokappa // Anttila

Valaisin // Ikea

Helmililja ja ruukku // Stockmann

Tänään ehdin jo vähän innostua, kun radiossa mainostettiin Kansallisoopperan lasten taidetapahtumaa. Kävin Oopperan sivuilla katsomassa lisätietoja tapahtumasta ja huomasinkin sen olevan vasta 5-6-vuotiaille suunnattu työpaja. Baby K nyt ei ihan vielä niin isosta mene...

-sofia

PS. Nauttikaa alkuviikon lämmöistä ja auringosta, viikonloppuna saattaa tulla taas räntää!