Olen vähän listannut asioita, jotka ovat tässä raskaudessa samanlaisia tai täysin erilaisia verrattuna Baby K:n raskausaikaan. Netistä voisin päätellä tulevan lapsen olevan sukupuoleton kaikkien oireideni perusteella, mutta uskoisin hänen olevan selkeästi joko tyttö tai poika (sillä ei periaatteessa ole mitään merkitystä, on vain hauska lueskella erilaisia ennusmerkkejä).

Eroavaisuuksia tähän mennessä on (ollut):

- pahoinvointi (Baby K:n kanssa en tuntenut juuri mitään yökkäilyä, mutta tämä sai aikaan kauheat oksetuksen tunteet ensimmäiset 12 viikkoa ja nyt oksettaa monesti iltaisin, kun käyn sänkyyn makuulle.)

- linea negra (Baby K:sta sain lopulta ruskean viivan alhaalta ylös asti viimeisten kuukausien aikana, mutta toistaiseksi sitä ei ole tässä raskaudessa vielä näkynyt. Itseasiassa Baby K:n viiva hävisi vasta syksyllä uuden raskauden aikana.)

- sf-mitta (Baby K kasvatti kohtua yläkäyrillä ja tämä nykyinen menee alakäyrillä, ulkoisesti tunsin molemmilla kerroilla mahani olevan iso ja isin mielestä se on suunnilleen saman kokoinen.)

- iho + hiukset + kynnet (Ihoni ja kynteni voivat todella hyvin viimeeksi ja hiukseni olivat kuohkeat. Vasta imetysvaiheessa kaljuunnuin ohimoilta täysin. Nyt ihoni ja kynteni ovat niin kuivat, ettei mikään auta vaikka kuinka söisin hyviä öljyjä ja joisin vettä ja laittaisin iholleni rasvaa ja öljyä, ihoni vain tuntuu elefantilta. Hiukseni ovat kasvaneet takaisin, mutta viihtyvät ennemmin päätä pitkin vaikka niitä föönaisikin. Olen ehkä huomannut niiden suoristuneen, kun Baby K:n aikoihin ne menivät melko voimakkaasti kiharaan.)

- väsymys (Ensimmäiset kolme kuukautta vain nukuin, kun odotin Baby K:ta. En ollut ikinä voinut edes kuvitella sellaista väsymystä. Nyt väsymys on iskenyt vasta loppua kohden ja siihenkin on toisinaan auttanut lisärauta.)

- supistukset (Baby K:sta tunsin vain kivuttomia mahan kovettumisia liikkuessa, mutta nyt polttelevia supistuksia on tullut jo parin kuukauden ajan. Supistukset ovat myös tuntuneet nyt paikoissa, joissa niitä tuntui viimeeksi vasta synnytyksessä.)

- liitoskivut (En edes tiennyt, miltä ne tuntuvat kunnes tämä raskaus ehti puoleenväliin. Neuvolassa ollaan oltu sitä mieltä, että voimakkaat kivut tällä kertaa johtuvat siitä ettei viime raskaudesta ole kovinkaan kauaa eikä kroppani ole vielä täysin palautunut ja antaa helpommin nyt periksi.)

- mieliteot (Ensimmäisellä kerralla teki mieli perunaa. Paistettuja, ranskalaisia, valkosipuli, kermaisia... Kunhan vain oli perunaa! Viime syksynä teki mieli ruisleipää salaatinlehdellä ja tomaatilla. Jouluna teki mieli hedelmiä, haaveilin taas omasta hedelmäsalaattipuusta. Tällä hetkellä ei tee mieli mitään erikoista.)

- hajut (Ensimmäisen raskauden ja imetyksen aikana en voinut käyttää mitään tuoksuvaa, sillä kaikki haisi niin omituiselta ja pistävältä ja voimakkaalta. Vaihdoin kaikki kosmetiikkatuotteet hajusteettomiksi, paitsi sampoo ja hoitoaine oli pakko olla vihreän omenan tuoksuisia (söin silloin todella paljon kotimaisia omenoita marraskuun lopulle asti). Raskauksien välissä huomasin, etten pidä enää mistään sellaisesta tuoksusta, mistä olin aiemmin pitänyt ja heitin kaikki hajuvetenikin pois. Tämän raskauden aikana en ole kärsinyt hajusteista, vaan olen käyttänyt kaikkea ihan normaalisti.)

- suun kuivuminen ja jano (Viime kerralla suuni oli koko ajan todella kuiva ja yölläkin heräsin suun kuivuuteen. Pidin aina yöpöydälläni juomalasia. Nyt olen käynyt kerran yössä juomassa, ihan vain tavan vuoksi, mutta mitään erityistä kuivumista en ole huomannut. Olen kuitenkin juonut muuten paljon enempi vettä kuin edellisellä kerralla, senkin voisi melkein listat mieliteoksi.)

- hampaiden pesu (En voinut laittaa suuhuni mitään ylimääräistä, kuten hammasharja ilman oksennusreaktiota, kun odotin Baby K:ta. Silloin oli pakko ostaa lasten hammasharja ja koittaa pestä hampaat todella hitaasti ja varovaisesti. Nyt olen pystynyt pesemään kielenikin ihan normaalistii joka kerta.)

Samankaltaisuuksia tähän mennessä on (ollut):

- suonenvedot (Herään nykyisin joka yö, kun kummastakin jalasta vetää suonta. Koitin lisätä jossain vaiheessa magnesiumin saantia ja syödä illalla tomaatteja, tuloksetta.)

- turvotus (Baby K:sta turposin jo puolessavälissä, tässä vasta nyt viimeisen kuukauden sisään. Neuvolassa sanottiin, että mitä suurempi turvotus loppuajasta tulee, sen parempi, sillä se auttaa synnytyksestä toipumisessa. Tietenkään ei saa sitten olla mitään muita oireita, jotka viittaisivat raskausmyrkytykseen tms., mutta itselläni on vain tämä turvotus.)

Olen miettinyt myös paljon muita asioita, joita on tullut mieleeni siksi, että meillä on jo yksi lapsi. Ja asioita, joita mietin myös Baby K:n kohdalla. Silloin tosin yritin hakea ulkonäöllisiin kysymyksiin vastauksia ulkopuolisista, nyt koitan katsella Baby K:ta ja meitä isin kanssa.

Eniten mieltäni on vaivannut ajatus siitä, jos en tunnekaan kiintymystä heti, koska minulla on jo yksi lapsi, jota rakastan yli kaiken. Kun sain Baby K:n rinnalleni, hän tuntui heti omaltani ja halusin suojella ja rakastaa häntä kaikista eniten maailmassa. Uskon, että kiintymys tulee nytkin, mutta en myöskään haluaisi aiheuttaa Baby K:lle turhaa mustasukkaisuutta.

Lupasin itselleni laittavani sairaalakassin kuukautta ennen kuntoon, mutta se on edelleen laittamatta. En osaa ollenkaan ajatella, että nyt synnytys voikin olla täysin erilainen ja kaikki voi tapahtua paljon nopeammin. Neuvolassakin sanoivat jo jokin aika sitten, että kassi olisi hyvä pakata, kun Baby K:kin tuli niin vauhdilla, että nyt aikaa saattaa olla ensimmäisistä oireista vauvan näkemiseen vain pari tuntia, jos sitäkään. Lisäksi vauva saattaakin tulla etuajassa eikä tasan laskettuun aikaan kuten Baby K. Otan kassin pakkaamisen viikonlopun tavoitteeksi.

-sofia

PS. Baby K sai yöllä elämänsä ensimmäisen flunssan, onneksi kuumeettoman. Päätin ettemme ulkoile tänään, sillä nenäliinaksi ei riittäisi edes kylpypyyhe.

kuva-7-normal.jpg

Baby K on tänään saanut katsoa musiikkivideoita YouTubesta. Suosikkeja ovat Käy Muumilaaksoon, Titi Nalle ja Munamiehen Pomppufiilis.