Arki on taas alkanut kaikkien pyhien ja juhlien jälkeen. Täällä uudessa kodissa arkikin kyllä tuntuu mukavammalta kuin ennen. Nautimme aivan valtavasti koko perhe tästä valosta ja avaruudesta, sekä keittiön kokoisesta keittiöstä. Äidistäkin on kuoriutunut oikea keittiöihminen (uskokaa tai älkää, suurin osa ajasta kuluu keittiössä ja se on jopa hauskaa).

Lunta tuli eilen ja tänäaamuna sen verran, että maa on reilusti valkoinen. Siitä heijastuva valo antaa uutta puhtia, kun äidin yöt ovat muuttuneet melko levottomiksi suonenvetoineen ja mahanmylläyksineen. Toisaalta toivoisin, ettei lunta nyt ihan hirveästi tulisi, että rattaiden kanssa pääsisi vielä sujuvasti liikkeelle, mahan kanssa niitä on huomattavasti raskaampi työntää. Haluaisin myös aikaisen kevään. Olen kertakaikkisen kateellinen englantilaisille, joilla jo kevätkukat aloittavat kukintaansa. Mutta tänään voisi käydä keräämässä vähän koivunoksia maljakkoon tulppaanien seuraksi, nyt niihin tulee sisällä jo hiirenkorvat!

Meillä oli eilen Putous-valvojaiset. Kaverini tuli siis meille kylään, jotta voisimme avata uuden Putous-kauden yhdessä. Joimme jouluteetä uudesta teepannustamme, hän söi tummaasuklaata (äiti välttää sitä raskauden takia) jota meillä on kertynyt kaappiin, popsimme pari kiloa vihanneksia hummuksen ja itsetehdyn dipin kera. Oikein onnistunut ilta, viisi ja puoli tuntia hujahti huomaamatta!

Olen vähän suunnitellut Baby K:n 1-vuotissynttäreitä, joita vietetään parin viikon päästä, vaikka itse päivä on vielä muutamaa päivää myöhemmin. Alan olla tarjoilujen kanssa melko selkeillä vesillä, vielä pitäisi testata pari reseptiä. Lisäksi pitäisi vielä ommella yksi viirinauha valmiiksi, sain viikolla vihdoin leikattua viirit, joita tulikin aika paljon. Nauhasta tulee reilu 4-metrinen!

Seuraavaksi onkin päivittäisen hedelmäsmoothien aika (banaania, appelsiinia ja maustamatonta jogurttia - nam!) ja sitten ulkoilemaan. Voisimme kävellä lähikauppaan pikkuostoksille ja yllättää isin, kun hän tulee illalla töistä kotiin. Äiti välttelee tänään sokeriövereitä, kun huomenna on sokerirasitukset heti aamusta. 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

-sofia

PS. Baby K oppi kävelemään ilman tukea puolitoista viikkoa sitten! Nyt meillä ei sitten juuri kontatakaan, paitsi jos pitää päästä ihan supernopeasti paikasta toiseen, esimerkiksi Herra H:n perään. Lisäksi on tullut vähän "sanoja", kuten bäbä=banaani, eppä=leipä, häppä=hyppää, appi=nappi ja puhelin on nyt selkeämpi päy'yy ja pallo on pau. Kehitystä on hauska seurata, mutta välillä mietin, miksi kaiken täytyy tapahtua niin nopeasti.