Baby K:lla tuli tänään vuosi täyteen. Tuntuu hurjalta ajatella, että siitä on vain vuosi aikaa! Kuinka paljon vuoden aikana on opittu uusia asioita (puolin ja toisin), ulkonäkö on muuttunut todella paljon (musta syntymätukka on pysynyt paksuna, mutta väri on vaihtunut vaaleampaan) ja siitä voi ehkä jo nähdä, miltä Baby K tulee näyttämään vielä vähän isompana.

Viikonloppuna juhlimme Baby K:n synttäreitä lähimpien kanssa. Kaikki sujui aivan loistavasti, Baby K jaksoi viihdyttää vieraita ja kävi välillä tunnin unilla välittämättä kaikesta metelistä ympärillään. Tarjolla oli äidin tekemää kasvis- ja kinkkupiirakkaa, porkkana- ja suklaamuffinsseja sekä täytekakku, joka sai ulkomuotonsa vähän Baby K:n uninallen mukaan. Baby K:kin sai maistaa pari teelusikallista kakkua, mutta tuoreet hedelmät veivät voiton.

Tänään, virallisen päivän kunniaksi, kävimme neuvolassa. Pituuskasvua on tullut noin 30 cm vuoden aikana ja kehitystä hieman normaalia enempi. Kasvuennusteen mukaisesti kuulemma kasvaa ja keskiverto suomalaista pitempi mies Baby K:sta tulisi ja ruumiinrakenteeltaan lihaksikas. Saimme uudet ruokailuohjeet (Baby K on juonut lehmänmaitoa jo noin viikon verran ja syönyt karkeaa ruokaa jonkun aikaa) ja saamme myös aloittaa xylitol-pastillien käytön ruokailujen jälkeen. Rokotteita tuli kolme ja niistä pääsi pieni itku, joka meni ohi, kun pääsi takaisin leikkimään.

Seuraava neuvola onkin vasta reilu 1,5-vuotiaana. Tosin tutuksi se paikka tulee tässä kevään mittaan tulemaan, kun ravaamme siellä tämän mahavauvan kanssa (Meillä myös kaikki hyvin, painoa on tullut hyvinkin maltillisesti ja liikkeet ja sykkeet ovat normaaleita, kun viime viikolla kävin ensimmäisessä neuvolalääkärissä. Sf-mitta on reilusti pienempi kuin Baby K:n kanssa näillä viikoilla, mutta ulospäin maha näyttää olevan jo paljon isompi. Kaikki hemmotteluhetket tulevat kyllä jo tarpeeseen, kun mm. jaloissa alkaa tuntua tämä ylimääräinen taakka. Olenkin välillä venyttänyt suihkuhetkeä vähän pidemmäksi kasvo- ja hiusnaamioilla ja vartalokuorinnalla, kun isi on ollut kotona.)

kuva%205-4-normal.jpgkuva%204-4-normal.jpgkuva%203-7-normal.jpgkuva%202-6-normal.jpgkuva%201-6-normal.jpgkuva%201-5-normal.jpg

kuva%202-5-normal.jpg

Baby K väsähti juhlahumuun ja rokotteisiin