Tein eilen Baby K:n nukkuessa päiväuniaan piirakan. Tavalliseen tapaani sovelsin hieman reseptiä (jonka otin ihanasta Herkulliset piirakat - suolaista ja makeaa -kirjasta).
Pohja:
50g margariinia
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2,5 dl lettujauhoja (ohra+vehnä)
0,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl kylmää vettä
Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kauli ja levitä voideltuun vuokaan. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi. paista 10 minuuttia 225°C:ssa. (HUOM! Käytin itse perinteistä valkoista keraamista piirakkavuokaa ja siihen tuli tästä taikinasta melko paksu pohja, joten voit jakaa osan taikinasta myös toiseen vähän pienempään piiraaseen.)
Täyte:
2 dl luumusosetta (sokeroimaton)
2 dl mansikkasosetta (sokeroimaton)
1 dl sokeria
Levitä pohjan päälle ja paista 10 minuuttia 175°C:ssa. (HUOM! Myös täytettä tuli vähän reilummin omaan vuokaani, joten osan täytteestä voi joko säästää tai käyttää toiseen pienempään piiraaseen. Molemmat soseet ovat itsevalmistettuja kotimaisista marjoista ja hedelmistä, siksi luumusoseen väri on myös piiraassa punainen tummanruskean sijaan.)
Päälle:
1 dl sokeria
2 munan valkuaista
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pienellä teholla vaahdoksi, lisää sokeria pikkuhiljaa. Marenkivaahto on valmis, kun se on täysin valkoinen ja pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Levitä piirakan päälle ja paista 15 minuuttia 175°C:ssa.
Anna piirakan levähtää hetki ennen tarjoilua.
Lautanen // Sia
Lusikka // Hackman Savonia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.