Tässä vielä pieni perhepäivitys, kun Baby K näyttääkin nukkuvan nyt hyvät päiväunet.

Viikko sitten kävimme kaveriporukalla syömässä ja istumassa iltaa Suomenlinnan Panimossa. Oli todella kiva nähdä pitkästä aikaa kaikkia paikalle päässeitä kavereita! Alkuperäinen suunnitelma oli poistua Suomenlinnasta jo edellisellä lautalla, mutta päätimmekin odottaa vielä ylimääräisen tunnin, kun juttua riitti. Ruokakin maistui, ainoa pikkumiinus tuli pöytäämme hoitaneesta tarjoilijasta, joka tuntui aika nenäkkäältä ja jotenkin kyllästyneeltä. Eikä hän muistanut kysyä kaikilta lihan kypsyysastetta...

Saimme yhdeltä kaveriltamme pienen matkalahjakortin ja nyt koitammekin isin kanssa etsiä kalenterista tilaa pienelle breikille. Toiset kaverimme toivat Baby K:lle todella suloisen collegepuvun (täytyykin taas muistuttaa isiä, että laittaa heille kiitokset menemään).

Viime lauantaina kävin Baby K:n ja mummin kanssa katsastamassa uutta asuinaluettamme, kun siellä järjestettiin yhden esittelyasunnon näyttö. Onneksi asunto oli juuri sellainen kuin meillekin on valmistumassa (tai rakentajan mukaan se on jo sisältä valmis, mutta tarvitsee vielä siivouksen, ulkoportaan ja kulkuväylän). En millään malttaisi enää odottaa muuttoa! 

(Baby K alkaa päästellä pieniä heräämisääniä.)

Ensi viikonloppuna menemme kylään kavereillemme, jotka muuttivat kesällä uuteen asuntoon. Olemme Baby K:n kanssa siellä jo kerran vierailleet, mutta silloin siellä oli vielä täysi muuttohässäkkä päällä. Lisäksi lähdemme käymään kummivanhempien ja serkkupoikien luona Naantalissa. Emme olekaan nähneet heitä aikoihin ja siellä kuulemma kovasti odotetaan jo uutta leikkikaveria! Ehkä Baby K:sta ei ihan vielä isompien poikien leikkeihin ole, mutta ainakin hän on jo kovin kiinnostunut ja osaa jo liikkua. (Uusia taitoja ovat tuen varassa kävely, käsien yhteen taputtaminen ja kiipeäminen.)

Eilen otin ja tein joulukortit valmiiksi. Pikkaisen ajoissa, mutta tiedän että myöhemmin ei välttämättä ehdi, kun muutto osuu juuri joulukuun alkuun. Lisäksi kasvava maha (jep, meille on tulossa Baby X) saattaa vaatia veronsa.

Huomaan jo nyt, että kaikki on paljon raskaampaa kuin edellisessä raskaudessa, kun ei saa levättyä silloin kun siltä tuntuu eikä nukuttua sellaisia öitä, kun itse tarvitsisi. Lisäksi selkä on alkanut vaivaamaan todella pahasti, kun joudun nostelemaan 11-kiloista paikasta toiseen eivätkä paikat ole ehkä ihan täysin palautuneet edellisestä kerrasta. Kaikki on muutenkin niin erilaista nyt, toisaalta tiedän, mitä odottaa ja se tekee tästä helpompaa. Toisaalta taas oireet ovat alusta asti olleet todella erilaiset, Baby K:n kanssa en kärsinyt pahoinvoinnista jota nyt esiintyy kaiken aikaa. Lisäksi kaikki tuntuu aiheuttavan närästystä, jonka seurauksena ruokavalio on täytynyt muuttaa viili- ja piimäpainotteiseksi.

(Baby K heräsi.)

Me siirrymme leikkimään.