Baby K:lla oli tänään 5-kuukautis neuvola. Siellä saimme taas uusia mittoja ja ohjeita tulevaan. Iso pikkupoikamme on jo 70,5 cm pitkä ja painaa reilu 8,5 kg. Viime kerrasta siis pituutta kertynyt samaan malliin, että +2-käyrällä mennään, mutta paino on tipahtanut ja on nyt 0-käyrän alla.

Ruokailuohjeet muuttuivat "hiukan": kolme soseateriaa päivässä, joista yksi on liha-ateria ja illalla puuroa. Kävimmekin heti neuvolan jälkeen kaupassa hakemassa broileria, kalasoppaa ja banaanipuuroa. Broileri oli ihan menestys, mutta puuro ei oikein tehnyt kauppaa (vielä).

Lisäksi Baby K saa alkaa opettelemaan syöttötuolissa istumista, alkuun tietenkin pieniä hetkiä kerrallaan. Täytyykin muistuttaa isiä, että käy huomenna kaivamassa sen kellarista. Pieni hurraus oli jo tyhjenevästä kellaritilasta, mutta se laantui kun tajusimme, että se vie sen tilan asunnostamme...

Rokotteita tuli molempiin reisiin yksi piikki ja suun kautta yksi. Pikkuinen itkukin pääsi tällä kertaa, mutta se loppui kuin seinään, kun Baby K sai käteensä keltaisen nallehelistimen.

Kyselin vähän hammaslääkäristä, sinne tulee kuulemma kutsu noin vuoden tienoilla. Siihen asti jatkamme siis kaksi kertaa päivässä vauvahammasharjalla ja -tahnalla pesua. Iengeelistä terkkari ei ollut kuullutkaan, mutta intoutui tutkimaan tuubia. Siinä käytetään kuulemma samaa puuduteainetta, kuin aikuisten pienissä leikkauksissa (esim. luomet) ja on ihan käytettävä ja helpottava tuote pieniin kipeisiin ikeniin.

Nyt koko perheelle unta palloon, Baby K on vedellytkin hirsiä jo vajaan tunnin.

-sofia

PS. Vielä ehtii osallistua hauskojen taulujen arvontaan Jenni Kristiinan blogissa (tsekkaa edellinen postaus)!