Laitoin tänään parvekettamme taas vähän kesäkuntoon. Roudasin ylimääräistä tavaraa pois, sillä muuttaessamme tähän asuntoon, tuli parvekkeelle vietyä kaikenlaista jemmaan. Meillä kun ei ole kuin yksi pieni vaatehuone eikä muuten mitään säilytystilaa ja toisekseen edellinen parvekkeemme oli 12,5 neliötä ja nykyinen noin 5...

Kävin Baby K:n ja äitini kanssa ostamassa vähän lisää 'rehuja' ruukkuihin ja luulen, että tarvitsen vielä yhden taimistokeikan, vaikka aion pitää tänä vuonna kukat minimissä ja tyylin hillittynä. 

Tämän vuoden väreiksi olen valinnut sinistä, valkoista ja haaleaa pinkkiä. Yhteen isoon ruukkuun laitoin tillinsiemeniä, sillä ruukku on kärsinyt kovasta talvesta (se on saanut aika pahoja mekaanisia vaurioita) enkä usko sen kesätävän kovia juurakkoja. Yksi vaihtoehto tosin olisi laittaa siihen jotain voimakasta köynnöstä, joka sitoisi ruukkua ulkoapäin. Kahdessa ruukussa on tädykkeitä ja sinisiä orvokkeja, yhdessä ruukussa on vaaleanpunainen pioni (joka on vasta tyngällä) ja sinisiä orvokkeja ja viimeiseen isoon ruukkuun laitoin maahumalaa ja se odottaa vielä kaverikseen oliivipuuta, joka pääsee ulos vasta 10.6. jälkeen kun hallaraja on ylitetty.

Kahteen pienempään ruukkuun istutin valkoiset pelargoniat ja vaaleanpunaiset Mårbackat pääsivät lasituksien sisäpuolelle valkoiseen puulaatikkoon.

Haluaisin vielä yhden korkeamman kasvin lasituksien sisäpuolelle ja pari jotain pikkukukkaa pienempiin ruukkuihin ja jonkin köynnöksen. Humala voisi olla mahdollinen vaihtoehto, vaikka pidän isolehtisistä murateista enemmän, mutta ne eivät kestä paahteisella parvekkeellamme. 

Tällaista sain aikaan sillä välin, kun Baby K veteli sikeitä rattaissaan:

IMAG1022-normal.jpg

maahumala

IMAG1024-normal.jpg

oliivipuu ja Mårbackan pelargonit

-sofia